El Proyecto Básico

Zo de kogel is door de kerk. Het Proyecto Básico (aanvraag voor bouwvergunning) voor ons nieuwe huis ligt bij de gemeente (en de rekening bij mij). Het was allemaal even spannend maar met de hulp van Julia en Fernando is het gelukt. Het wachten is nu op de ‘Licencia de Obra’ de bouwvergunning dus. Normaal duurt dit zo’n 1,5 maand maar wij mogen beginnen als Vicente, de burgemeester, toestemming heeft gegeven (weer dankzij de inspanningen van genoemde twee). 


Om politieke redenen kan ik de definitieve tekening van het huis nog niet laten zien. Die is namelijk niet helemaal zoals het moet worden.

Het Canarische dak moet even vernoemd worden, Fernando heeft een timmerbedrijf en gaat het dak maken. Hij zei tegen me: “Gans, dat dak gaan wij samen maken en ik stuur de rekening direct naar jou, als ik hem naar de aannemer stuur dan doet hij er alleen maar €1.000″ bovenop.”

Ook Anky is weer van start. Haar schilder benodigdheden zijn uitgepakt en geïnstalleerd. Ook de opdracht: “Ga en koop een zacht gum en een potlood 4B” heb ik tot een goed einde gebracht. Ik schrik wel van de prijzen, €1,22 voor het potlood en de gum deed me even schrikken die kostte €0,17. Maar het resultaat mag er als vanouds weer zijn.

Triest hé dat oude gum en potlood hierboven. 

Voor de artalfabeten, dit is dus de eerste schets. Er is nog niets schilderd. Na deze duidelijke uitleg hoop ik dat iedereen het begrijpt en er geen ‘onvolwassen’ vragen komen.

3 thoughts on “El Proyecto Básico

  1. Cas, een Canarisch dak heeft vier schuine kanten. Een dak zoals een kind dat op een huis tekent heeft er twee. Bij een Cararisch dak zijn de twee rechte punten iets naar binnen geklapt. ‘Cuatro aquas’ noemen ze dat hier. Het plafond is dan gelijk de dakconstructie. Ik zal in de blog van vandaag daar iets over zeggen en een paar foto’s laten zien.

    Like

  2. Hola! En nu maar hen dat de burgervader vandaag werkt, kan ie alles meteen “regelen” wel mooi zo’n kruiwagens, toch?! Zijn wel benieuwd naar dat “canarische dak”! gisteren kwam hier zeevlam opzetten en het was meteen 10 graden koeler, beetje slordig… Wensen jullie een mooie dag en succes met alles, groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s