Meten met Google Earth?

Vanochtend heb Ik een van onze mandarijn bomen verplaatst. Het graven van het gat, met een houweel en een schop, viel redelijk mee. Ook het uitgraven van de mandarijn viel niet tegen. De kluit van de boom die zo’n 1,8m hoog was is zo groot als een grote emmer. Maar in de volle zon bij zo’n 20°C is dat toch behoorlijk zweten.  Maar het is gelukt.

 

En na gedane arbeid is het goed rusten bij het overweldigende uitzicht wat we later ook vanuit ons huis zullen hebben. Ik zit hier waar later de uiterste hoek van ons terras komt.

De meeste mensen weten dat misschien niet maar met Google Earth kan je ook meten. Zo heb ik, in Holland al, de grootte van onze finca opgemeten. Aan de hand van die maten heb ik de hoeveelheid buis die ik nodig heb voor het beregeningssysteem uitgerekend. Maar toen sloeg de twijfel toe, hoe nauwkeurig zou dat zijn? Dus terug naar de finca en meten. Nu dat was een openbaring! Wat ik had opgemeten klopte precies! 53m volgens Google was in werkelijkheid 54m en 59m bleek in werkelijkheid 60m te zijn. Ik vind dat indrukwekkend. 

One thought on “Meten met Google Earth?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s