Vreemdelingenpolitie 2 (zie ook 30 januari). 

Vandaag weer een poging gedaan om een Residentia (verblijfsvergunning) te krijgen. Dus op naar Santa Cruz waar de vreemdelingenpolitie zit. Nu het begon deze keer vrij goed:

 1. Inschrijformulier EX-18 voor mij en EX-19 voor Ank, goed.
 2. Origineel en copie paspoort, goed.
 3. Drie pasfoto’s met achterop je adres, goed
 4. NIE nummers (Numero de Identificatción Extranjero = Identificatienummer buitenlander, soort sofinummer) voor ons beiden, goed.
 5. Certificatión de Empadronamiento (bewijs van inschrijving in gemeente), goed.
 6. Seguro Médico (Zorgverzekering), goed.
 7. Extracta del acta del matrimonio tipo A (uittreksel huwelijksregister type A), wij hadden 30/1 type B bij ons, dat moest toen echter A zijn.  Op internet gezocht en bij de gemeente Tilburg geprobeerd om een type A te krijgen. Niemand kende echter type A. Dus toch maar weer met B geprobeerd en nu was het wel goed. Juan, zo heet de agent zei: “Type A? heb ik nooit gezegd, nee hoor deze is goed het staat er toch in 10 talen op ……. “. Wij zwegen verder maar. 
 8. Suficiencia de medios económicos (voldoende financieele middelen), FOUT. De copie van mijn lijfrente rekening was niet goed genoeg. Juan zei: “Het is een leuk bedrag maar als u daar morgen een Mercedes voor koopt hebt u overmorgen geen geld meer om van te leven. Nee u moet een verklaring hebben, liefst in het Spaans, Engels of Duits mag ook, dat ze maandelijks of jaarlijks uitkeren.” Ik vertelde hem dat ik dat niet binnen twee weken gedaan krijg want dan zijn we hier langer dan drie maanden, de wettelijke termijn waana je ingeschreven moet zijn. Juan’s reactie was weer sterk: “Er zijn hier mensen wel 20 jaar en die hebben nog steeds geen verblijfsvergunning wees maar niet bang.”.

Coño, waar heb ik dan een Residencia voor nodig? Dus maar weer terug naar huis, hij verwacht ons eind juni terug, kijken wat ik voor elkaar kan krijgen, gelukkig is het mooi weer.

Het gebouw van de Policía Extranjeros.

4 thoughts on “Vreemdelingenpolitie 2 (zie ook 30 januari). 

 1. Niets veranderlijker dan een mens toch! Over 5 jaar is t wel geregeld!? het woord manana ( het kringeltje kan ik niet vinden) kennen ze vast wel. Succes ermee!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s