Wéér geen bouwvergunning!

Bouwvergunning

Gisteravond belde Oscar dat de papieren nog niet naar Puntagorda komen. Ze hebben nu weer verzonnen dat de gewijzigde wet ook eerst nog moet worden gepubliceerd. Wanneer dat zou zijn wist men nog niet. Balen, nu lopen we dus ook nog kans dat het helemaal lang gaat duren want een week voor de komende verkiezingen van 24 mei moet de burgemeester aftreden om een week na de verkiezingen weer te worden aangesteld en in die periode gebeurt er helemaal niets. 

Dus vanochtend naar de burgemeester gegaan. Die was er niet toen ik aankwam  maar hij was “Acabado de llegar” d.w.z. hij stond op het punt aan te komen. Na drie kwartier zijn ze maar eens gaan bellen en toen zou hij er over 5 minuten zijn dat duurde dus een kwartier. Vincente was erg vriendelijk, die wet was een grote vergissing zei hij. Hij is gaan bellen met de directeur van de eiland gemeenten. Maar ……. die was er niet maar zou vandaag nog terug bellen. Hij verzekerde me echter wel dat hij er achteraan zit en dat alles echt zou zijn geregeld voor zijn “renuncia”. Ik mag hem maandag bellen. ZUCHT. 

Een oude goot

Even een leukigheidje, weet je wat dit is: 

Een volgens de metselaar 300 jaar oude goot gemaakt van Tea hout, hij zou hebben gezeten op het huis van de grootmoeder van zijn grootmoeder en al die moeders zijn tussen de 80 en 90 jaar geworden.  Nu krijgt hij een ere plaats, als goot, aan het afdak van de buitenkeuken van Els. Aan onze pajero zit ook nog steeds zo’n goot ik zal er eens een foto van maken. 

Grote verhuisdag. 

Ank d’r planten verhuizen regelmatig. Om de een à twee  weken krijgen ze een nieuwe pot en nieuwe plek. Hier is ze druk bezig.  

Ik moet wel zeggen dat alles groeit als kool. 

Ank, Sonja en Dayo zijn naar het strand in Tazacorte geweest. 

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Weer vervelend! Als je een extra enveloppe tussen de papieren stopt, gaat het dan niet sneller?

    1. Heb ik ook al gevraagd maar zo simpel werkt dat niet en het is bovendien gevaarlijk het zo te doen. Zoiets moet worden aangegeven door de ontvangende partij. Ik heb daar veel ervaring me opgedaan in Santo Domingo. Het probleem is de tot twee maal toe gewijzigde wet in combinatie met bureaucratie.

  2. RJ & Willemijn

    Ach en Wee !!
    Ik had al een tijdje niet gekeken, maar zie nu dat die eindeloze rompslomp nog steeds voortmoddert… Wat een ellende
    Gelukkig is het lekker weer, toch ?
    Veel geduld toegewenst (en tot eind juni ;-)
    RJ

    1. Vanochtend hebben we gehoord dat de publicatie rond is en dat we maandag onze papieren in het Cabildo kunnen ophalen. Dank aan Vicente! Dat betekend dat hij, Vicente, direct tekent want dat heeft hij al toegezegd. We snel kunnen beginnen.
      Het weer: als je het ideale weer omschrijft dan moet je het weer omschrijven zoals het nu hier is gewoonweg perfect.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact