Weer citroenen en beregening!

Vanochtend is Ank mee gegaan naar de finca. Ik zou aan de beregening werken en zij zou citroenen gaan oogsten. Het kwam er op neer dat ook ik daarbij ging helpen. Ons Aank is een bietje te klein en ……. bang van beesten. Maar we hebben een mooie oogst.  

 
Vanmiddag weer naar Los Llanos, de flens die op de hoofdkraan van het systeem moest was te klein. Daarna om ben ik om vijf uur, na de siësta, weer aan het beregeningssysteem gaan werken, ja zonder Ank want dan kan ik doorwerken.  Na aansluiten de kraan open gezet om de slangen te spoelen om alle verontreinigingen er uit te spoelen en …. het werkte. Er hing gewoon een mistwolk op de plaatsen waar de microsproeiers al stonden. Toen ik de open einden met doppen wilde sluiten, tegen de druk in, werd ik klets nat. Dat werkt dus echt niet. Eerst de hoofdkranen dicht! Maar het resultaat mag er zijn.  
   
Het water in de stilstaande zwarte buizen wordt bloedheet! Toen, na sluiten van de hoofdkraan, ik de doppen wilde plaatsen vergbrande ik bijna m’n handen. 

One thought on “Weer citroenen en beregening!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s