De Romería. 

Vandaag was een van de belangrijkste envenementen van het jaar in Puntagorda. De Romería, het halve dorp loopt dan in klederdracht met folkloristische muziek en allerlei opgeleukte foeragerings wagens vanaf het stadhuis naar de antieke kerk San Mauro ter ere van de gelijk namige abt en beschermheilige van het dorp. De drank vloeit rijkelijk waardoor iedereen in ‘kennelijke staat’ aankomt bij de kerk  
  
  
  
  
  
  
 Wij liepen niet mee, na aanvang zijn we naar een BBQ gegaan ter ere van de verjaardag van Louis, de zoon van Fernando. Dat was erg gezellig en de BBQ was erg goed. Alleen …… na zeven maanden zonder regen kregen we een flinke donderbui over ons heen. Regen in augustus, dat is vreemd en hoort niet daar was iedereen het over eens. 

  

Vlnr Frenando, zijn vrouw Julia, haar zus en jarig jetje, hij werd 5.

 

2 thoughts on “De Romería. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s