Arañas Cristalinas ofwel Kristal spinnetjes. 

Avokado bomen krijgen aan het einde van de zomer last van “Arañas Cristalinas” ofwel kristal spinnetjes. Deze beestjes kan je zo goed als niet zien en huizen onder de bladeren van de avocado bomen. De aangetaste bladeren krijgen vlekken, worden geel en vallen daarna van de boom. Dat is niet goed want die bladeren moeten de vruchten weer voeden en dat is lastig als je op de grond lig.

Door Arañas Cristalinas aangetaste blederen.

Remedie daar tegen is de onderkant van de bladeren met zwavel te besproeien. Je doet dat met een soort hogedruk reiniger die het in water opgeloste zwavel als een soort dichte damp spuit. Die apparatuur is vrij prijzig je moet dan aan zo’n €800 denken. Ik heb nu een viertaktmotor motor met daaraan een hoge druk pomp (30 bar) gekocht en die samen met een plastic ton op m’n kruiwagen gemonteerd. Dat was behoorlijk gepas en gemeen met de beperkte middelen die ik tot m’n beschikking heb maar het is gelukt.

 Ik ben nu €312 kwijt, dat scheelt toch behoorlijk. En de boer hij zwoegde voort, ik houdt jullie op de hoogte.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact