Probleempje

Het regent de laatste tijd uitzonderlijk veel. Er wordt over weinig anders dan over het rare weer gesproken, het hoort nog niet zo veel te regenen. Die regen geeft bovendien nogal wat problemen. Dit trof ik gisterenochtend aan toen ik op onze finca aankwam.

Er werd al druk gediscussieerd wat te doen. De oplossing werd gevonden in een grote ‘Pala’. Die moest worden opgehaald ergens in de buurt. Met mijn auto hebben we hem opgehaald en hier komt hij juist aan.

Dan beginnen de discussies, iedereen doet zijn zegje, de raad van Europa doet hier niet voor onder.  De oplossing wordt gevonden in een aantal sjorbanden. Hup vastbinden.

En trekken maar.

Nu zit die vrachtwagen vol gravel en die eerste sjorband gaf dan ook met een luide knal de geest. Maar niet getreurd, een Palmero geeft namelijk niet op, dan maar meer van de banden.

Wat dan, na nog heftiger discussies van hoe te trekken en welke richting op te draaien, wel lukt.

Mijn grote angst, een vrachtwagen vol grit en een Catepillar in de modder werd niet de waarheid de rust keerde terug en achter bleven de stille getuigen van dit locale drama een diepe voor in de grond,

en een aantal gebroken takken van de avocado die op die hoek stond.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact