Twee maal naar Los Llanos vandaag

Al vroeg op pad vandaag. Ik had gisteren gelezen dat veel Nederlanders in Spanje hun documenten van hun huis niet op orde hebben. Dat deed me denken aan onze papieren die voor de inschrijving in het register van eigenaren (Inmatriculacion) al enkele maanden bij de notaris lagen. Toch maar eens gaan kijken hoe het er mee stond. Dus op naar Los Llanos. Slik …. Lorena de assistent notaris waar ik moest zijn, zat achter haar bureau helemaal ingebouwd tussen enorme stapels documenten. Ik vertelde haar wat ik kwam doen en ze vroeg me om mijn naam die vervolgens in haar computer werd ingevoerd. Daar kwam een nummer uit en met dat nummer liep ze naar een van de stapels en haalde daar binnen een minuut onze papieren uit. Automatisering ten top ……? 

Vervolgens ging ze copieeren, vastnieten, nieten weer verwijderen, weer vast nieten, stapeltjes maken, stapeltjes verdelen weer in onze mapjes doen en vervolgens weer vastnieten. Dat duurde zo lang dat Ank me, vanaf een terras, me belde om te vragen waar ik bleef mijn koffie stond koud te worden. Nu na een uur was ze klaar en was alles in orde. Volgens haar was alles helemaal 100% ok als ik het tekort, ik had al maanden geleden een behoorlijk bedrag betaald, had voldaan kon ik alle documenten mee naar huis nemen. 

Vervolgens naar Agroisleña om een vacuumsysteem voor het toevoegen van kunstmest aan ons bewatering systeem te kopen. Een technicus van Agroisleña maakte een voorstel en draaide een lijst met benodigdheden uit. Met die lijst naar de winkel. Dat liep voor mijn gevoel niet zo best, de bediende was nerveus en ik dacht het is nogal een lijst laten we die maar eens controleren. Ik las de lijst voor en hij controleerde of alles er was, er waren twee correcties nodig. Toch zat het me nog niet lekker en thuis alles nog maar eens gecontroleerd, resultaat: 

 Dus terug naar Los Llanos, resultaat: 
 En ……. €3 goedkoper uit!

Daarna konden we nog even naar een tuincentrum waar s’ochtends geen tijd voor hadden gehad, weg winst.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact