Moestuin, huerta, vegetable garden. 

Ja, daar zijn we nu aan begonnen. Ank heeft gisteren en vandaag het oppervlak geegaliseerd en de meeste stenen verwijderd. Je ziet de berg liggen.  

Lokatie vanaf de straat achteraan (links) op terras 1, zie toelichting onder.

 
Het hele terrein ligt, ook onder het oppervlak, wel erg vol stenen, we vragen ons dan ook af of aardappelen dat wel leuk vinden. In het midden langs de rij stenen komt een pad en de zijkanten worden verschillende vakken gemaakt voor ….. dat weet ik nog niet precies dat is Anks beslissing. Ik hoop alleen maar dat het geen bonen worden. 

Ik heb het vandaag wat rustig aan gedaan. Na twee dagen maaien met de bosmaaier deed m’n knie zeer. Genietend van het heerlijke weer heb ik een toevoer gemaakt voor de beregening van de moestuin. Die dikke slang is voor de moestuin, de dunnere is van de ringleiding die de bomen van water voorziet. Om alles een beetje duidelijk te houden heb ik ook het verdeelpunt voor de vier systemen wat overzichtelijker gemaakt. Dat was nodig want zelfs ik wist niet meer welke slang waar naar toe liep. 

Vlnr de toevoer voor de moestuin, terras 1/2, de toevoer, terras 2/3 en terras 4.

 
Ter herinnering, onze finca bestaat uit vier, in de lengte, paralel aan elkaar liggende terassen van ongeveer 16 bij 65 m. Tussen elk terras is een hoogteverschil van ca. 1,5 m. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s