Kunstmest via een vacuüm systeem. 

Het prijsverschil tussen een A en B kwaliteit avokado is enorm. Voor een B kwaliteit krijg je maar een derde van die voor een A kwaliteit. Slechts 40% van mijn verkochte avokado’s hadden de A kwaliteit. Het verschil tussen een A en een B waardering is de grootte. Ik wist dat het niet al te goed zou zijn want begin vorig jaar hebben de bomen te weinig water en voeding gehad. Goede voeding van de bomen is dus enorm belangrijk. 

Na eerder de organische (Geitenstront) mest te hebben gegeven ben ik gisteren dus begonnen met het toevoegen van kunstmest aan het water van het beregeningssysteem. Nadat ik vorige week samen met Frans de hut voor het vacuumsysteem heb gemaakt heb ik nu de benodigde kunstmest gekocht aan de hand van het bemestingsplan dat Cocampa voor me heeft gemaakt. Nu dat toevoegen viel nog mooi niet mee. De in water oplosbare kunstmest heeft meer water nodig dan gedacht en het toevoeren van de opgeloste kunstmest gaat langzamer dan gedacht. Nog maar eens goed in de documentatie van dat vacuumsysteem duiken. 

Opmerkelijk was wel dat een van de meststoffen wordt gemaakt door een explosieven fabriek, nu maar hopen dat mijn avokado’s ook explosief gaan groeien. 

m’n werkkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s