Al mijn geknip, ik kwam er niet mee klaar dus kocht ik maar een hakselaar. 

Na drie dagen handmatig knippen met de grote Gardena snoeischaar gemonteerd in een Black en Decker ‘Workmaid’ had ik alle palmbladeren weg. Daarna besloten we de citroenboom te snoeien en nog een stuk van een avocado. Gevolg was toen dat de berg takken zowat hoger was dan voor al m’n geknip. Voeg daar nog aan toe een behoorlijk pijn in m’n kniparmschouder en m’n Zeeuwse zunigheid vervloog als een sneeuw voor de zon. Toch maar een hakselaar gekocht. 


Achter de toeter aan de zijkant zit een soort snijbonenmolen voor de dikke takken en onder aan de zwarte trechter, voor de struiktakken, zitten een soort roterende hamermessen. Heel dat gedoe wordt aangedreven door een 212 cc benzinemotor.  Geweldig! De berg takken vervloog ook als sneeuw voor de zon. Totdat …… er een aantal takken in de zwarte trechter bleven hangen. Ik besloot met een hele dikke tak die kleine takjes een duwtje te geven, gevolg de hammermessen grepen die tak en met een grote klap zat hij vast als een muur tussen al die hammermessen. Nou ja beter die tak dan m’n arm zal ik maar zeggen. Na een uurtje sleutelen waren de stoffelijke resten van de tak er uit en deed hij het weer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s