Het weerbericht, el tiempo, Mercedes is mooier maar Vicky is beter. 

Voor de weerberichten kan je kijken naar de nationale TV, b.v. naar Antena 3 met Mercedes of naar TV Canarias met Vicky Palma. Dit is Mercedes:

Een bijzonder lieftallige jonge dame maar Spanje is groot en de aandacht voor de Canarische eilanden is dus ongeveer wat je hier boven ziet. Nee dan Vicky, misschien minder aantrekkelijk maar ja daar gaat het toch niet om hé. Enne sorry Cas maar zo te zien krijg jij geen regen!

Vicky gaat uitgebreid in op het weer op alle eilanden de komende dagen en dat is soms erg verschillend en de waterstanden. 

Ze geeft de temperatuurverlaging voor de komende twee dagen in detail, vertelt wat over de drie dagen daarna en geeft de waterstanden. Ja de waterstanden, waar dat precies voor is moet ik toch eens uitzoeken. 

Vandaag, woensdag (miercoles) kondigde ze de vijfde calima aan in minder dan zes weken. Op beschutte plaatsen op Gran Canaria en Tenerife kan het 40° worden. 


Donderdag (jueves):


De vrijdag, zaterdag en zondag (viernes, sábado en domingo) waarbij ze aankondigde dat zondag de temperaturen weer normaal worden voor deze tijd van het jaar, nog steeds zo’n 28° dus. 


Voor de goede orde nog even de waterstanden:

Pleamar = hoog water, bajamar = laagwater en Gibosa creciente = afnemende halvemaan. Ook de hoogte van de golven wordt opgegeven maar dat zegt ze alleen. 

2 thoughts on “Het weerbericht, el tiempo, Mercedes is mooier maar Vicky is beter. 

  1. Hola!

    Denk toch dat jullie naar de verkeerde “tiempo” kijken… De eerste druppels zijn zojuist gevallen, maar er kan nog veel meer bij!

    Wij kijken altijd TVE1 en ja Monica is mooi en duidelijk, maar Albert is ook niet verkeerd!😱😉

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s