Brigadas de Refuerzo en Incendios Forestales (BRIF).

Er zijn er weer twee. De mensen van de BRIF hebben als taak het bestrijden van bosbranden. In Puntagorda is, een eindje beneden ons huis, een station voor twee helicopters die daar tijdens de zomermaanden gestationeerd zijn. Zoals eerder gemeld is een van de twee helicopters  van de BRIF bij het blussen van de bosbrand drie weken geleden neergestort. Gisteren is een andere uit Spanje aangekomen. Voor de mensen uit Puntagorda de nieuwe is de helicopter met de rood / witte markering op de wieken. 

Vandaag ben ik de heren twee taarten gaan brengen en dat vonden ze hartstikke leuk. Het werk wat ze doen is intensief, gevaarlijk en komt tegoeden van de gehele gemeenschap en ik vond dat ik daar mijn waardering van moest laten blijken. 

De piloot van de niet neergestorte helicopter, zie foto, voor de nieuwe. 

Enige feiten. Een helicopter weegt 4.000 kg en kan maximaal 1.600 liter water, in een zgn Bambi, per keer meenemen. De piloten gaan naar een brand met een team van 8 mensen die op de grond het vuur bestrijden en de twee piloten assisteren de grondploeg. Vanwege het zeer intensieve en gevaarlijke werk mogen tijdens een brand de piloten maximaal 2 uur blussen en moeten dan verplicht 40 minuten rusten. 

One thought on “Brigadas de Refuerzo en Incendios Forestales (BRIF).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s