Vulkaanuitbarsting op Tenerife?

Persoonlijk heb ik een onwijze achterdocht tegen juistheid van de door de schrijvende pers genoemde feiten.

Een goed voorbeeld daarvan is een voorval wat mij overkwam in begin jaren tachtig toen wij in Santo Domingo woonden. Op een goede morgen kwam ik terecht midden in een demonstratie van studenten die tegen de afkeur van het nieuwe budget van de universiteit demonstreerden. In m’n auto stond ik ineens midden tussen de honderden met spandoeken uitgeruste studenten. De dames en heren waren erg vriendelijk maakten ruimte voor mij zodat ik weg kon. Die demonstraties waren overigens een jaarlijks terugkerend ritueel. 

Groot was echter m’n verbazing de volgende dag, we werden achtereenvolgens door mijn en Anks ouders gebeld die ons verontrust vroegen wat er aan de hand was. Het nieuws in NL had gemeld dat er ernstige onrusten waren uitgebroken in de Dominikaanse republiek ……..

Nu is er weer groot zulk groot nieuws in Engeland, de grootste vulkaan op Tenerife zou op uitbarsten staan en de SUN vraagt zich al af:

Invulcan, het instituut verantwoordelijk voor de monitoring van vulkanen in ons gebied laat weten dat er zich zondag meer trillingen dan normaal hebben voorgedaan maar dat dit niet abnormaal is voor een slapende maar active vulkaan. Verder zeggen ze dat de trillingen meer tectonisch (verschuivingen in de aardkorst) dan vulkanisch (veroorzaakt door stuwing van magna) van aard waren. De locale media reageren redelijk geïrriteerd op het Engels “nieuws”. 

Het zal wel komkommertijd zijn, verdrinkende vluchtelingen zijn niet meer interessant. Verder geen nieuws, dan maken we het toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s