S’lands wijs s’lands eer. 

Eind vorige week kreeg ik een brief van de  Spaanse belastingdienst. In die brief stond dat ze wisten dat ik een zakenrelatie was van het bedrijf dat ons huis heeft gebouwd. Verder deelden ze me mee dat de rekening van dat bedrijf geblokkeerd was en dat als er nog openstaande facturen waren ik die aan hen moest overmaken. 

Ik schrok me een rotje. De bouwer Oscar is een simpatieke vent en omdat er geen verder verklaring in die brief stond dacht ik dat hij failliet was. Gelijk vrienden gewaarschuwd waar hij ook aan het werk is en contact opgenomen met Fernando de timmerman die we ook erg goed kennen en die ook voor hem werkt. Samen met Julia Oscar opgebeld om uit te vinden wat er aan de hand was. Na een kort gesprek begon Julia hard te lachen. Wat bleek, Oscar had een verkeersboete niet betaald en anders dan in Nederland int in Spanje de belastingdienst ook de verkeersboetes. Als je niet of te laat betaalt dan is zo’n actie als hierboven beschreven hun reactie. Geen pagina grote advertenties in de krant zoals in Nederland maar een brief naar de zakenrelaties onder het motto:”Geen gemier betalen zal je!”. 

2 thoughts on “S’lands wijs s’lands eer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s