Johan en Dick, 97 mm en 114,5 gram. 

Zo, vrij veel regen gehad deze week. 43 mm viel er tov 33 mm vorige week en dat is op het land goed te merken ook. Ik moet door het bijna 25 cm hoge onkruid naar onze twee vrienden lopen. Je ziet het ook goed op de overzichtsfoto. 

Die regen is overigens niet te vergelijken met de regen in Nederland. Je hebt een stortbui van zo’n 15 min en dan valt er gelijk ca. 5 mm. In tegenstelling tot in Nederland schijnt daarna de zon weer. Van die grijze grauwe natte dagen zonder zon heb je hier nauwelijks. Zodra de zon schijnt is het ook weer heerlijk buiten. 

Heel leuk was deze week de mail die we ontvingen van onze vrienden Bill en Milagros uit onze Dominicaanse tijd (1979/1983). In 1985 waren ze op bezoek in Nederland en toen maakten ze onderstaande foto. 

Leuk hè, kon je ze zo nog maar eens een keer een lekkere knuffel geven. Voor Bill heb ik de volgende herinnering. 

Ank en Milagros waren niet thuis, hij en ik zaten aan een lekkere Cuba Libre, wat wel meer gebeurde in die tijd. Uit de richting van Santo Domingo kwamen verschrikkelijk donkere wolken. Bill zegt:”Ik moet de ramen dicht gaan doen want alles staat open”. Ik zeg tegen hem wel nee. Als de wolken uit die richting komen gaat het nooit regenen. Wel dus….. wij zaten in de deuropening naar het terras en de regen vloog daardoor tot achter in de kamer tegen de muur. Het regende zo hard dat hij in mijn zwembroek naar zijn huis moest om de ramen dicht te gaan doen. 

Geweldige tijd was dat. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s