Johan en Dick, precies gelijk aan vorige week. 

Gebeurt er niets meer tot maart? Geef ik te weinig water? Is dit normaal? Totaal geen verschil met vorige week en toch moeten ze nog drie maanden aan de boom blijven hangen. Er is deze week 11 mm regen gevallen en de grond is nog vochtig. De bomen moeten 7 x 3 mm water per week krijgen ‘maar in de winter minder’. Tja het leven van een avocadoboer is niet makkelijk. 

98 en 116 mm en 189 en 266 gram.


Deze week wel actief geweest. Ik heb een houthok voor het openhaard hout gemaakt. Het dakje heb ik op de zelfde manier als dat van ons huis gemaakt. Een oefening voor het pajero dak. 
K’ben best een beetje trots. Als je de metselaars dit werk ziet doen lijkt het niet moeilijk maar ik kan je wel vertellen makkelijk is anders. 

2 thoughts on “Johan en Dick, precies gelijk aan vorige week. 

  1. Hallo Hans,

    Mooi houthok, dat doe ik je zo 1-2-3 niet na! En dan te bedenken dat je foto’s “winterfoto’s” zijn, fantastisch toch 🙂

    Over de groei van de avocado’s, dat blijft me toch wel boeien. Het moet zoiets zijn als: groei per week = A x zonneuren + B x gem.temperatuur + C x water + D x bemesting + E, in theorie een kwestie van een lineaire regressie maar in de praktijk vermoedelijk niet oplosbaar. Of zou je met stugge volharding (wekelijks meten van 10 avocado’s en alle andere variabelen) toch een eind kunnen komen? Hoef je alleen nog maar te verklaren waarom sommige avocado’s tweemaal zo groot worden als andere die een halve meter verderop aan dezelfde boom hangen…

    Groeten uit Almelo!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s