Johan en Dick, precies gelijk aan vorige week. 

Gebeurt er niets meer tot maart? Geef ik te weinig water? Is dit normaal? Totaal geen verschil met vorige week en toch moeten ze nog drie maanden aan de boom blijven hangen. Er is deze week 11 mm regen gevallen en de grond is nog vochtig. De bomen moeten 7 x 3 mm water per week krijgen ‘maar in de winter minder’. Tja het leven van een avocadoboer is niet makkelijk. 

98 en 116 mm en 189 en 266 gram.


Deze week wel actief geweest. Ik heb een houthok voor het openhaard hout gemaakt. Het dakje heb ik op de zelfde manier als dat van ons huis gemaakt. Een oefening voor het pajero dak. 




K’ben best een beetje trots. Als je de metselaars dit werk ziet doen lijkt het niet moeilijk maar ik kan je wel vertellen makkelijk is anders. 

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Hallo Hans,

    Mooi houthok, dat doe ik je zo 1-2-3 niet na! En dan te bedenken dat je foto’s “winterfoto’s” zijn, fantastisch toch :-)

    Over de groei van de avocado’s, dat blijft me toch wel boeien. Het moet zoiets zijn als: groei per week = A x zonneuren + B x gem.temperatuur + C x water + D x bemesting + E, in theorie een kwestie van een lineaire regressie maar in de praktijk vermoedelijk niet oplosbaar. Of zou je met stugge volharding (wekelijks meten van 10 avocado’s en alle andere variabelen) toch een eind kunnen komen? Hoef je alleen nog maar te verklaren waarom sommige avocado’s tweemaal zo groot worden als andere die een halve meter verderop aan dezelfde boom hangen…

    Groeten uit Almelo!

    1. Ha ha, jij maakt er wel een onoplosbare vergelijking van. Het antwoord op het verschil in grootte weet ik inmiddels. Het schijn te liggen aan de hoeveelheid water die ze van de boom krijgen.

      Vgr. Uit Puntagorda.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact