Eureka?

Mijn broertje had een idee. Laat de avocado in water zakken en dan is de volume vermeerdering gelijk aan het gewicht van de avocado want volgens Archimedes is de opwaartse kracht gelijk aan het gewicht van het verplaatste water. 

Tot zo ver de theorie maar …… dat geldt als die avocado drijft maar ….. er zit een steeltje aan en ik weet niet wanneer die avocado er zo diep in zit dat hij zich op drijftniveau bevindt. Bovendien je moet die weegschaal stil staan uit de hand gaat niet  …… dus een tafeltje er bij gesleept maar ……. dat staat niet vlak en ……. je moet proberen alleen die avocado in het water te laten zakken maar ……. daar zit een boom aan. Na eeen half uurtje peentjes zweten en steeds weer wisselende getallen die toch in de buurt lagen van wat ik eerder heb gemeten kan Archimedes het heen en weer krijgen ik doe het wel op de oude manier. 

De theorie was goed Lex, de praktijk ligt wat gecompliceerder.
← vorige
volgende →

Reacties

    1. Jacco,

      Dankjewel. Onderdompelen geeft volume vermeerdering van water en aangezien dat water een sm van 1 heeft weet je dan gelijk het gewicht dat ik weten wil. Problemen. Een maatbeker met nauwkeurige maatverdeling. En bij meten moet je dan zorgen dat bij de nul en de meting met avocado de waterspiegel goed is uitgelijnd. De eerste heb ik niet en de tweede is super lastig in een boom. Ik vermoed dat daardoor deze methode niet veel winst in nauwkeurigheid zal opleveren. Maar toch bedankt voor het meedenken.

      Hans

    2. Beste Jacco,

      Alle avocado’s hebben een verschillende grootte zou het s.g. van alle avocado’s het zelfde zijn?
      Ben druk geweest met water en een weegschaal tussen de bomen zéér lastig!

      Vgr. Hans

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact