Carcinoma escamoso infiltrante. 

Ik heb even getwijfeld of ik dit in de blog moest zetten of niet maar ja ik schrijf over onze belevenissen in Spanje en dit is er een van. 

Een tijd geleden heb ik verteld dat ze een bultje van m’n wang hebben verwijderd en het verwijderde stukje opgestuurd voor analyse. Een week geleden werd ik gebeld om langs te komen voor de uitslag en die heb ik afgelopen donderdag gehad: “Carcinoma escamoso infiltrante” ofwel een plaveiselcarcinoom. In gewoon Hollands betekent dat weer huidkanker. Nu stond het resultaat van de analyse ook dat het gezwelletje van zo’n 5 mm helemaal was ingekapseld in het weggenomen stukje weefsel en dat er geen contact met het snijvlak was geconstateerd, dat is dus weer goed nieuws. 

Zelf zit ik er niet zo mee, volgens de informatie van het WKF is de kant op genezing 99% en bij m’n oude werkgever had ik ee collega die regelmatig naar het ziekenhuis moest om weer zo’n plekje te laten weghalen ook hem was verteld dat je er erg oud mee kon worden. Ank zit er meer mee dan ik maar ja dat is de aard van het beestje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s