Weerstation. 

Vandaag een déjà vu gehad. Bij m’n werk vroeger maakten we kuststoffolie. Als je folie maakt op een blaasfolie machine wordt de folie gekoeld door een koeling om die folie heen. Als die koelring niet absoluut parallel aan de folie staat blaas je die folie scheef en dat geeft een berg problemen. Nu hadden we op een gegeven moment enorm scheve folie en we konden zoeken en meten wat we wilden maar konden de fout niet vinden. Totdat iemand per ongeluk merkte dat de plaat die de koeling afsloot los zat, de schroeven die die plaat op z’n plaats moesten houden zaten aan een kant een klein beetje los. Gevolg als de machine draaide kwam door de luchtdruk in die ring die plaat aan één kant iets omhoog en werd de folie scheef en als je alles controleerde stond de machine stil lag die plaat op z’n plaats en en was alles piekfijn in orde. Kan je verzekeren we hebben er een behoorlijke poos naar gezocht. Vandaag hadden we precies het zelfde met een cirkelzaag die een balk precies haaks moest afzagen. Twee uur gezocht waarom dat stomme ding niet wilde tot we dat losse schroefje aan de onderkant van de zaagtafel vonden. 

Ik heb via eBay een weerstation en via Corte Engles een nieuwe koffiemachine gekocht. De koffiemachine moet uit Spanje komen en het weerstation uit Amerika. Het weerstation is vandaag aangekomen en de koffiemachine nog steeds niet. Komt waarschijnlijk mañana. 

Morgen installeren ben benieuwd. Kunnen jullie in de toekomst precies zien hoe het weer hier is en is geweest.

Meet temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en richting en de hoeveelheid regen. Als die gegevens slaat hij ook op en kan via internet en een app uitlezen.

One thought on “Weerstation. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s