Johan en Dick, epiloog. 

Het is een beetje stil geweest op de blog deze week. Maar stil gezeten heb ik niet. We, Ank en ik en vandaag ook Hazel en Rob hebben drie dagen geplukt, gesorteerd, geteld en gewogen en na de eerste twee dagen heb ik ook nog de hele finca gemaaid. Het is verdomde lastig eerst alle avocado’s tussen de bladeren op te sporen, ze hebben een erg goede schutkleur, en daarna nog eens het zelfde maar dan tussen het dertig cm hoge gras/onkruid. Maar de resultaten zijn er ook naar.

Johan en Dick hangen niet meer.

We hebben inmiddels 549 kg van hun vriendjes verkocht en nu staan er nog eens een dikke 530 kg klaar om morgen naar de groentehandelaar te brengen.

420 kg Hass, 110 kg Fuerte en 22 kg citroenen.

Nog even het verschil tussen Hass en Fuerte.

Dus reeds geplukt 1080 kg (~ 4.600 stuks). Klaar nu? Nee! Nog 18 bomen d.i. zo’n 570 kg te gaan.

En Johan en Dick? Na gedane arbeid is het goed rusten zij worden nu, buiten in het zonnetje, genuttigd met een glas wijn, heerlijk!

← vorige
volgende →

Reacties

      1. De grootte varieert een beetje Hans, gemiddeld net zo groot als het Hass type op jouw foto denk ik.

      1. Alleen van dit weblog Hans, volg een aantal blogs van Nederlanders op La Palma, schitterend eiland, zit toevallig 3 weken bij jullie grote buurman nu.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact