Balen. 

Ik had het zo mooi gepland. Julio bezig met het pad en de muren en ik snoeien lopen we elkaar ook niet in de weg. 

Nu dat snoeien gebeurt uiteraard maar na maandag kwam er niemand meer opdagen voor het pad en de muren. Donderdagavond ben ik naar hem toe gegaan en heb zijn vrouw gesproken. Tja het was allemaal een beetje problematisch deze week want het was een beetje een ‘lio’ ( een rommeltje), Julio’s vader was ziek en er waren overal problemen”. Tja en daar boven op niet comuniceren doet de zaak ook een goed. Maar goed vrijdag middag kwam hij naar ons toe met excuses en de belofte dat ze maandag weer kwamen. Nu maar hopen dat hij aanstaande maandag bedoelde. 

Een ding is zeker, hoewel zijn mensen goed en hard werken meer werk krijgt hij van mij niet. Ik ben er klaar mee. Zover zijn ze nu. 

Zo’n muur bouwen ze door twee touwtjes te spannen op een afstand van 40 cm en dan stapelen ze stenen keurig op elkaar in twee rijtjes tussen die touwtjes. De ruimte tussen de stenen wordt opgevuld met cement. 

In het grijze gedeelte zit de cement er al tussen en vooraan niet. Als alle muren klaar zijn dan komt de ‘torta’ er nog op dat is de afwerklaag. 

Vrijdag zijn we wezen eten bij ‘El Ingeniero’. Dat is een vrij nieuw restaurant vlak bij Santa Cruz wat is gemaakt in een erg mooi oud pajero achting gebouw.  De kwaliteit was erg hoog net als de prijzen, deed ons aan Holland denken. 

2 thoughts on “Balen. 

  1. Ach Hans, hier in Western Australia is het vaak net zo en worden die twee letters (WA) ook heel vaak gebruikt voor: “Wait A while”. Je kunt je d’r beter niet teveel aan ergeren :-)!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s