Mijlpaal. 

Zo lekker gewerkt vandaag. Een zesde tropische dag was er niet bij. Het werd maar 29°. Over een hittegolf hebben ze het niet, “Het is erg warm voor de tijd van het jaar”.

Mijlpaal. De eerste electriciteitsleiding is geplaatst.

De elektrische installatie is hier heel anders als in Nederland. Geen massieve draden maar geslagen draad. Geen massieve buizen maar alleen flexibele slang en draden mogen niet met elkaar worden verbonden achter een schakelaar of stopcontact. Er moeten daarvoor ‘registros’ of verdeeldozen worden geplaatst. En verder mag er slechts een slang (flexibele buis) naar doosje lopen waar iets op wordt gemonteerd lopen. Die flexibele buis veroorzaakt ook nog extra ‘registros’. Door de gegolfde binnenzijde van die slang krijg je de trekdraad waar je de electriciteitsdraen mee door de buis trekt er moeilijk door heen. 

De materialen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s