Keihard. 

Dit weekend heb ik de tekeningen van de ramen en deuren van de pajero gemaakt en ze naar Fernando de timmerman gebracht onder het motto “Als de berg niet naar Mozes komt gaat Mozes maar naar de berg”. Na drie niet nagekomen afspraken om langs te komen en ze op te meten was ik het zat. Als Hollander vindt je dat toch een beetje gênant maar als je dan aan z’n deur staat wordt je zeer hartelijk ontvangen. Duizend excuses voor het niet langskomen maar hij had elke dag van 7:00 to 20:00 uur gewerkt en gelijk wordt overgegaan tot de orde van de dag. Moet kunnen toch?

Vanochtend eerst op zoek geweest naar de juiste kleur vernis. Fernando adviseerde “Alerce” (lariks, de hardste naaldhout soort) te gebruiken en die met rode Caoba (mahonie) kleurige vernis te verven. Nu die is dus nergens te vinden. Maar Ricardo van Ferrepalma wist de oplossing meng 50/50 Caoban naturel met Teka naturel (teak) dat zou precies de kleur van Tea geven.

Foto van Ricardo’s kleurenkaart.

Maar uiteraard was die vernis niet op voorraad maar hij bestelde die meteen. Donderdag, niet mañana dus, maar of dat veel verschil maakt met ‘mañana’ …. we gaan het zien.
Vanmiddag de electriciteitsbuis gelegd voor de verlichting onder het afdakje wat naast de badkamer komt. De buis moest tussen de stenen door. Nu dat viel …….. erg tegen. Wat zijn die stenen in de muur hard, keihard. Slijpen met de haakse slijper gaat niet dus maar boren en hakken. De boor was geen lang leven beschoren.

Blauw, boor zoals die hoort te zijn met een hard metalen plaatje. Geel wat er na een paar gaten nog van over was.

Maar zoals velen van jullie weten ben ik veel eigenwijzer dan zo’n stomme steen en zie daar. 

De lat aan de bovenzijde geeft aan waar de nok van het badkamerdak komt.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact