De plaag is er weer. 

Toen ik vanochtend de waterstand van de beregening ging opnemen zag ik dat ‘de plaag’, de Arañas Cristalinas, weer in m’n bomen zitten. Deze kleine spinnetjes bouwen hun nesten onder de bladeren en ze leven van de sappen uit die bladeren met als gevolg dat die na verloop van tijd afsterven. Nu wil het geval dat die bladeren ook de voeding leveren voor de avocado’s en je snapt het al dat gaat niet samen. Die spinnetjes zijn een jaarlijks terugkerend probleem. Zodra het warmer wordt komen ze en hoe warmer het is hoe sneller ze zich voortplanten. 

Dus actie, harde actie!  Die spinnetjes hebben een bijzondere hekel aan zwavel dus zwavel kopen. Daar kwam nog boven op dat de lieftallige Vicky van het weerbericht een calima aankondigde, dit weekend temperaturen van 35 (El Hierro) tot 40°C (Fuerteventura). 

Dus niet alleen harde maar ook snelle actie geboden. Na het eten direct naar de Colmegran, soort Boerenbond. Daar moest ik m’n carnet dat ik bevoegd ben om dit landbouwbestijdingsmiddel te gebruiken laten zien. Ik vertelde de bediende dat ik graag een foto wilde maken als ik hem m’n carnet liet zien. Nu daar schrok hij behoorlijk van. Ik legde hem uit dat het voor m’n blog was en dat was dan wel ok maar aan z’n blik te zien was hij niet echt overtuigd. Terwijl ik hem dat aan het uitleggen was stond er naast me een lieftallige dame die schijnbaar verdiept was in een reclamefolder. Toen ik de bediende zei dat iemand de foto moest maken zei die dame zonder op te kijken:”Oh dat doe ik wel”. Ze was dus niet zo heel erg verdiept in die folder. 

Intussen is het wel te warm geworden om die zwavel, die in water moet worden opgelost, te gaan sproeien. Verbranden de bladeren weer door al die kleine lensjes die de waterdruppels vormen en dat wil je ook niet. De snelle actie moet dan maar morgenochtend om 06:30u beginnen. Dus ben ik maar weer aan de pajero begonnen zodat Fernando als hij aan het dak wil beginnen niet op mij hoeft te wachten. T’zal wel andersom zijn maar ik wil hem geen excuus geven. 

Nu nog even een bloempje en wel een erg mooie in een vetplant. 

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact