Ff bijpraten. 

Zo, dank voor alle reacties m.b.t. het kiezen van de dakpannen. Iedereens voorkeur ging uit naar de pannen die ook onze voorkeur hadden, Fosca. Ook heb ik inmiddels, na behoorlijk wat zoek werk “Na 300 m links bleek na 1 km te zijn, een huis gezien met die pannen er op. 

Ook heb ik inmddels alle electriciteitsleidingen op de muur gelegd die daar moeten komen. Nu de laatste hand nog aan de latij boven de deur tussen de slaapkamer en de woonkamer dan kan ik verder met het dak. 

Ergens heeft iemand in het verleden er een vreemde constructie van gemaakt. Zowel de woon- als de slaapkamer hebben elk hun eigen dak met vier schuine zijden. Aan de buitenzijde lijkt het echter maar één dak met vier schuine zijden. Onder het buitendak tussen die twee binnendaken zit dus een enorme loze ruimte. Op die plaats sta ik op onderstaande foto. Je kan ook goed zien dat de ‘slaapkamer’ later in de tijd tegen het hoofdgebouw aan is gebouwd. 

Iets rechts boven de bovenste gele pijl kan je een electriciteitsbuis zien die ik heb geplaatst t.b.v. de buitenverlichting. 

Op onderstaande foto kan je zien hoe de constructie met de pannen gaat worden. 

Mees was van de week boos, even nadat het beregeningssysteem was aangegaan kwam hij luid miauwend en drijfnat naar binnen. Kennelijk had hij onder een boom liggen slapen op het moment dat het systeem begon met water geven of hij was nieuwsgierig naar de sproeikoppen gelopen om te kijken wat het luid sissende geluid was wat uit de sproeikoppen komt (lucht) voor het water er uit komt. In iedergeval was hij behoorlijk verbolgen. 

Sonja, onze oudste dochter is momenteel in Tailand op vakantie. Haar vriend stuurde een foto met een bidsprikhaan op zijn glas, ik loop naar buiten en wat zit er bij ons op tafel. 

Vandaag was in Puntagorda de ‘Romeria’ dat is het feest ter ere van de beschermheilige van het dorp. Men loopt dan achter rijkelijk versierde wagens, met veel muziek, in klederdracht van het stadhuis naar San Mauro. Een afstand van 1.500m waar ongeveer vijf uur over wordt gedaan. Tien meter lopen dan stilstaan, eten, drinken dansen en zingen. Enz. Een vrolijke boel dat kan je je wel voorstellen. 


En nu nog even een zonsondergang omdat ik het niet kan laten. 

2 thoughts on “Ff bijpraten. 

  1. Hallo Hans, wij hebben die dubbele dakconstructie ook al eens gezien, in het vakantiehuisje waar we wel eens verblijven (Pabellon de Miramar). Aan de buitenkant lijkt het één dak, aan de binnenkant zijn het twee daken (een voor de woonkamer en een voor hal, slaapkamer en badkamer). Ik moest een paar keer kijken voor ik snapte hoe het zat 😉 Misschien is het bedoeld voor isolatie, een “spouwdak”?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s