Mira a la estrellita. 

Vandaag naar de Oogarts in Santa Cruz de La Palma geweest en weer wat geleerd. De vorige oogarts had gezegd dat Anks linker oog moest worden gelazerd. Hij had een briefje geschreven dat ze voor een OCT naar een oogarts in Santa Cruz moest omdat hij zelf de benodigde apparatuur alleen op Tenerife had staan. Bij de dokter aangekomen vraagt de assistente of we een autoriseerings nummer van de verzekering hadden ……..????? Blijkt dat we voor deze behandeling toestemming voor vergoeding nodig hadden.  Dus ik vraag haar wat kost het dan betaal ik wel en zie dan wel dat ik het later declareer. €90 nu dat is te doen om te voorkomen dat ik nog een keer anderhalf uur heen en terug moet rijden, nu dat was ok dus op naar de dokter.

Mira a la estrellita señora /Kijk naar het sterretje mevrouw.

“Mevrouw uw rechter oog is ok maar door uw linker oog zie ik niets dus u ook niet.” Het oog moet eerst worden schoongemaakt en dat moet ik eerst met de behandelend arts overleggen”. Hij bellen maar zoals te verwachten die nam niet op. Na wat heen en weer gepraat bleek dat hij met schoonmaken lazeren bedoelde en achterlijke ik dacht dat die OCT de lazer behandeling al was maar dat bleek alleen een vooronderzoek van het oog te zijn. En achterlijke ikke:”Maar die man kan toch alleen maar concluderen wat u ook al zegt?” Dat was wel waar maar ….. dat zag ik natuurlijk weer helemaal verkeerd. Dus wij een eindje wandelen in afwachting van het terugbellen van de eerste oogarts. Dat kwam goed uit want ik had ook geen €90 bij me.

Na een half uurtje bleek de goede man gebeld te hebben en zich e.e.a. niet meer te herinneren. Toen bovendien bleek dat dat lazeren ook nog eens €200 kostte leek het ons toch een goed idee om maar even om toestemming  voor de behandeling te vragen. Dus maar weer terug naar huis en langs de Lidl. Voor we gingen moest ik eerst een foto van Anks linker oog op de PC maken kon ik de verzekering uitleggen dat dit helemaal niet goed was …… nu en dat zie je toch gelijk?

Ter info: Santa Cruz ligt hemelsbreed op 25 km afstand. Wij rijden echter 60km. Dit komt omdat er elke 100m een bocht in de weg zit van gemiddel zo’n 90°. Zodoende rij je er dus anderhalf uur op.

Historische uitroep van een van onze gasten:”Je had wel gezegd dat er veel bochten waren maar dat het er zó véél zijn …..”.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact