Er rommelt wat. 

De Canarische seismologen hebben de laatste 72 uur meer dan honderd trillingen waargenomen in het gebied van de Cumbre Vieja. 

Wikipedia: “De Cumbre Vieja is een actieve vulkanengroep op het zuidelijk deel van het Canarische Eiland La Palma. De keten is 18 km lang en telt ongeveer 120 dicht bij elkaar gelegen vulkanen met als hoogste de Deseada, 1.945 m.”

Deze trillingen hadden een kracht tussen de 2 en 3 op de schaal van Richter en zijn niet voelbaar. Volgens alle seismologen is het volkomen normaal dat actieve vulkanen seismische activiteit vertonen. Maar ja deze actieve vulkanen trilden eerst niet en nu trillen ze wel. Woensdag is er een vergadering tussen de Palmese seismologen en die van de Cananarische eilanden. Doel van die vergadering is om de situatie te bespreken en …. een reddingsplan op te stellen….  ‘t zal wel procedure zijn hoop ik. 

Overigens is er langs al die vulkanen die je ziet op bovenstaande foto een adembenemende wandelroute, de ‘routa de vulcanos’ die door dennenbossen en langs al die vulkanen loopt. Werkelijk een belevenis, het ene moment loop je door een schitterend dennen bos en het volgende moment beklim je een zwart geblakerde vulkaan of gestolde lavastroom. Als je van wandelen houdt mag je dit niet gemist hebben. Wij hebben hem twee maal gelopen. Hoe de situatie daar nu is weet ik niet want het is tevens het gebied waar vorig jaar de verschrikkelijke brand heeft gewoed. 

2 thoughts on “Er rommelt wat. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s