Cyber Monday.

Vanochtend kwam er een berichtje van Ikea dat het Syber Monday was, op alle aankopen via internet was er alleen vandaag een korting van 20%. Daar zat ik op te wachten. Voor de pajero heb ik een keuken nodig, nu nog niet maar dan slaan we hem wel even op want op de bank brengt je geld heel wat minder op. De hele keuken heb ik al ontworpen, ik weet dus precies wat ik nodig heb.

Dus op m’n inmiddels super snelle Mac naar de Ikea site. Dat liep als een trein maar bij de eindafrekening geen melding van die kortingscheque. Dan word ik argwanend. Het informatienummer gebeld. Een vriendelijke Ikea juffrouw zou me wel helpen maar …. het bedrag was te hoog, m’n maandlimiet bij de Sabadelbank gaf aan dat ik maar €1.000 kon besteden en dat was dus niet voldoende. Dan m’n Nederlandse ING credit card maar …… “Meneer het systeem accepteert deze kaart niet”. Een mogelijke oplossing was een overschrijving naar Ikea. De vriendelijke mevrouw stuurde me een e-mail met de betalingsgegevens. iPad er bij en naar de Sabadel site. Dat ging goed totdat ik de betaling wilde afronden er werd een veiligheidscode gestuurd naar de telefoon die ik tegen m’n oor hielt. Je moet dan naar de Sabadel site waar je die code ergens kunt vinden. Je moet dat ook snel doen want anders wordt je wegens tijdsoverschrijding uit de transfer gegooid en dan kan je weer opnieuw beginnen. Zweet, zucht, steun …dat lukte dus niet. Met de vriendelijk en zééér geduldige Ikea mevrouw afgesproken dat ik op m’n gemak de overschrijving zou doen die ik dan moest laten bevestigen per e-mail. Ze belt me morgen terug om e.e.a. te bevestigen. Die e-mail bevestiging zit, optioneel, aan een overschrijving gekoppeld. Betalingen duren soms te lang en in plaats van dat op te lossen kan je je bank een gedane betaling per e-mail laten bevestigen. Niet mopperen, s’lands wijs s’lands eer.

Syber Monday. Werken op je computer (internet en e-mail) , tablet (bankoverschrijving) en telefoon (telefoneren en berichten) en dat allemaal tegelijkertijd! Er is wel e.e.a. veranderd. Toen ik begon te werken hadden we interne post, handgeschreven rapporten, brieven, een telefoon en een telex. Daar runde het hele bedrijf op. Dat gaf wel aanmerkelijk minder stress als zo’n middagje zoals vandaag.

Nu wat luchtigers. Gisteravond zag ik onze patio zo in de (voorlopig laatste?) regen, toch wel mooi al zeg ik het zelf.

Isabel heeft iets nieuws ze slaapt tegenwoordig onder een kussen op de bank en dan komt ze regelmatig kijken of we er nog zijn. (Het beertje is 14cm groot.)

Vanochtend ben ik de gisteren geplukte citroenen, ca. 160kg van één boom, naar de handel gaan brengen op de terugweg zag ik deze indrukwekkende wolken partij over de rand van de Caldera de Taburiente stromen.

La Palma blijft je imponeren.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Mooie wolkenfoto zeg !
    Ben je niet bang om een keer op de bank te ploffen met Isabel onder het kussen ? wat een lieverdje.

    Groetjes,

    Jacco.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact