Met dank aan Walter en Wikipedia.

Toen ik m’n blog schreef vanochtend dacht ik nog…… Ik moet het eigenlijk even opzoeken ….. maar ja niet gedaan en Walter corrigeerde me. Dus met dank aan Walter (en Wikipedia):

De naam Canarische Eilanden kan gelinkt worden aan het LatijnseCanariae Insulae, wat hondeneilanden betekent. Oorspronkelijk werd deze naam alleen aan het eiland Gran Canaria gegeven. Over de reden van deze naamgeving verschillen de meningen. Volgens het ene verhaal komt de naam voort uit het feit dat er op het eiland veel grote honden leefden. Anderen speculeren dat met de honden eigenlijk de zeehonden bedoeld worden die ooit in de oceaan rondom de Canarische Eilanden leefden, maar daar tegenwoordig niet meer voorkomen. Een derde verklaring voor de naam is dat de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, honden als heilige dieren beschouwden.

De connectie met honden is terug te vinden in het wapen van de Canarische Eilanden, waar twee honden op afgebeeld zijn.

Vast staat dat de Canarische Eilanden in ieder geval niet vernoemd zijn naar de gelijknamige vogel, de kanarie. Het is andersom: deze vogelsoort is vernoemd naar de eilandengroep, waar ze nog altijd in het wild voorkomt.[2]

Wat betreft de voortgang aan de pajero Paul, de dakpannen zijn op. Gelukkig had ik dat op tijd gezien en bij besteld maar vanochtend bleek dat ze de verkeerde gestuurd hebben, althans dat werd me verteld. Als alles goed is dan zijn ze er over twee weken ……

Ik heb dus maar wat voorzorgen genomen om te voorkomen dat er water onder de pannen komt.

Met als resultaat.

Ik ben bang dat het ongeveer 5 minuten blijft zitten als het gaat waaien maar ja in ieder geval heb ik het idee iets gedaan te hebben.

Verder ben ik twee ticeras (dakspanten) aan het repareren met twee componenten hars. Ik wilde ze eigenlijk vervangen maar Fernando , de timmerman, waarschuwde me dat niet te doen. Nee ik moest met twee componenten hars gemengd met zaagsel van het zelfde hout de de door kevers veroorzaakte gaten repareren. Nu ik kan niet zeggen dat ik er tevreden ben. De kleur lijkt nergens op en het is bijzonder zwaar werk om boven je hoofd te schuren. Daar komt dan nog bij dat je onder al dat vallende polyesterstof staat en daar wordt ik ook niet enthousiast van.

Tea wordt in principe niet door insecten aangetast maar deze twee spanten zijn kennelijk gemaakt van de buitenzijde van het tea deel van de boom.

In Nederland is het op het moment erg slecht door de sneeuwval. Je moet niet zeggen dat mis je dan maar mooi op je eiland want ik heb m’n portie van dat meer dan gehad. Ik heb er een keer 6 uur over gedaan om van Delft in Almere te komen en een keer 4 uur om van Delft in Capelle a/d IJssel te komen, ik droom er nog wel eens van.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact