Tweede poging.

Vanochtend om half tien stonden Fernando en Jorge voor de deur. Ik was erg laat net pas op en dacht dat we hadden afgesproken dat ze elke middag zouden komen. Echter omdat het vandaag ‘dia de fiesta*’ was kwamen ze vanochtend al. Vlug een boterham in mijn mond gestopt en ongewassen aan de slag gegaan.

We begonnen met de waterleiding en dat is best vlot gedaan.

Jorge vond het gek dat ik geen kraan had voorzien bij de BBQ. Dat was overigens bewust, de keuken is immers maar een paar meter bij de BBQ vandaan. Toen ik dat later Ank vertelde vond die dat achteraf eigenlijk ook wel dus morgen eerst maar de groeven frezen om daar toch maar een waterleiding naar toe te leggen.

Na de waterleiding zijn we aan het voorbereiden van de muur voor stucken begonnen. Jorge pakt een lading cement op zijn stuckplaat, neemt met zijn troffel cement vanaf en smijt dat tegen de muur. Hij doet dat in een razend tempo en knoeit haast niets.

Ik zal er maar niet te veel woorden aan vuil maken wat de resultaten van mijn pogingen waren, de foto laat het duidelijk genoeg zien.

Links zit het stuk wat ik gedaan heb en rechts dat van Jorge en daar kan je nog aan toe voegen dat 75% van mijn noeste arbeid er net zo hard weer vanaf viel als ik het er op gooide. Om je een idee te geven, op dat stukje muur op de foto zitten twee kruiwagens cement.

* Het was vandaag alleen in Puntagorda een feestdag en iedereen was vrij. Het was de dag dat de beschermheilige van Puntagorda wordt geëerd. Elke stad heeft er zo een en ze vieren die allemaal op een andere datum.

2 thoughts on “Tweede poging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s