Weinig geblogd, veel gedaan.

Geen tijd gehad voor de blog. Deze week heb ik samen met de metselaars 49 uur gewerkt. Twee maal van 9 tot 19 uur en twee maal van 8 tot 19 uur en vrijdagmiddag stopten we (gelukkig) om 15:30 uur want Jorge moest naar een spoedklus. ‘S avonds was ik kapot en vrijdagmiddag kon ik nog net naar de douche strompelen. Wat ik gedaan heb?

Onder leiding van Jorge,

en met de hulp van Vayayo (bijnaam van José het betekent ongeveer ‘ik kom al’),

heb ik ongeveer 2 m3 cement gemaakt dat zij op de muren hebben gekwakt en gesmeerd. Eerst prestucken,

Met name dat prestucken was een enorm werk. De oude muren van de pajero zijn tot wel 5 cm uit het lood en door de stenen in de muur zeer oneffen. Dat maakt het voorstucken zwaar en moeilijk. Maar na het stucken gaat er geweldig goed uit zien.

Voor (richting slaapkamer),

en na.

En in de richting van de douche voor,

en na.

Ik heb de in afgelopen week o.a. 74 zakken cement van 25 kg helpen lossen en 80 kruiwagens cement gemaakt. Dat zijn telkens één emmer water, één emmer cement en drie emmers zand. In het totaal zijn dat 320 emmers van zo’n kleine tien kilo die ik gevuld en in de betonmolen heb gestort. Oh ja ik heb ook nog 615 kg vloertegels en 300 kg keuken- en badkamertegels opgehaald, geladen en gelost. Ik denk dat ik morgen weer normaal kan lopen en het gebruik van m’n handen weer onder controle heb. Dat moet wel want maandagochtend om 8 uur staat Vayayo er weer.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Haha met het optellen van al die kilo’s wordt de spierpijn alleen maar erger … Het resultaat is gelukkig wel een hele verbetering en ben je opeens een heel eind verder in je project. Een echt zichtbaar resultaat maakt het weer leuk.

  2. Het wordt wel heel mooi zo. Een heel brutale vraag: wat kost een vakman momenteel op La Palma? In Nederland is het momenteel heel lastig een goede vakman te vinden: ze hebben het allemaal heel erg druk. Het zelfde verhaal hoor ik van mensen uit Ierland. Ik heb het idee dat het op La Palma niet anders is maar dat hoor ik graag. De prijzen voor vakmensen lijken met de dag te stijgen. Kwestie van vraag en aanbod denk ik.

    1. Goede vakmannen zijn ook hier lastig te vinden, ook hier is erg veel werk op het moment. Het grootste probleem is hier dat je het maar erg normaal moet vinden dat ze zonder bericht niet komen. Communicatie is hier een onbekend begrip. Je moet je dan vooral niet kwaad maken want dat is helemaal contraproductief. Maar als ze er dan eenmaal zijn zijn het wel harde werkers. De kosten liggen wel lager dan in Nederland maar het is geen goed idee om dat hier te bespreken.

  3. Beste Hans, dank voor je reactie. Ik heb ondertussen de indruk dat ook hier in Nederland het nakomen van afspraken door aannemers steeds minder gewoon begint te worden. Dat is voor ons als klant geen goede ontwikkeling. Las onlangs een artikel dat er ook steeds minder vakmensen worden opgeleid. Werken met je handen is niet populair meer, iedereen moet met zijn ‘hoofd’ gaan werken.
    Waar is de tijd gebleven van de krullenjongen die het vak van de timmerman leerde in de praktijk, de LTS en de MTS…
    Wanneer er niets gaat veranderen verdient een goede loodgieter straks even veel als een advocaat.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact