Geen licht.

Gisterenmiddag half vijf viel het licht uit. Jorge en Vayayo konden niet verder want cement maken zonder elektriciteit is lastig. Voor ons was dat niet zo erg want we moesten ergens gaan eten dus dat kwam dan weer wel goed uit. Echter, toen we s’avonds om elf uur thuis kwamen was er nog steeds geen licht. De energieleverancier gebeld maar hun antwoord was erg simpel. “Wij zien hier dat er bij u geen problemen zijn u moet maar een Electricien bellen.” Daar word je niet vrolijk van. Weer alles gecontroleerd maar alles was ok. Toen naar de hoofdzekering die bij de (op afstand afleesbare) kWh meter zit gekeken en het klepje dat daar op zit open gedaan en …… toen was er weer licht. Klepje weer dicht, nog steeds licht. Helemaal gelukkig terug naar huis (de kWh meter zit bij de ingang van onze finca) en naar bed. De slaap kon ik echter niet vatten. Dat met die zekering zat me enorm dwars. Wat er gebeurd was was op zijn zachtst gezegd raar. Dus vanochtend eerste werk weer naar die zekering gekeken en wat zag ik.

De zekering leek wel te klein voor de gebruikte houder en zat veel te hoog. Bij de groene pijl zit het contact van de hoofdzekering goed tussen de klemmen. Bij de rode zit het contact tegen de klem aan, in plaats van er tussen. Dat veroorzaakt daardoor een bijzonder slecht contact. Toen ik de zekering er uit wilde halen,was Vayayo helemaal ontdaan “Niet doen daar staat spanning op, dat is gevaarlijk daar ben ik bang van”. Nu ik niet, dus zo gezegd zo gedaan en nu zit hij goed. Binnenkort komt Mauro, een electricien die is verbonden aan de elektriciteitsmaatschappij, toch eens met hem over hebben.

Met de pajero gaat alles goed. Jorge is begonnen met het aanbrengen van de tegels van de keuken en dat doet hij bijzonder netjes.

Maar dat cement maken daar krijg ik zo onderhand schoon genoeg van ik kan geen emmer meer optillen. Hier Vayayo in actie.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact