Casi, casi.

Ja het eind begint in zicht te komen. En ook het weer was deze week erg aangenaam en de omgeving van Puntagorda is inmiddels zacht roze gekleurd door de beter laat dan nooit bloeiende amandelbomen. .

In de pajero hebben we vandaag de doucheplaat geplaatst.

Het weer was zoals al gezegd erg aangenaam deze week. Zowat windstil en al weer twee dagen boven de twintig en zoals je van mij verwachten heb ik daar grafieken van.

Wat je ziet zijn de gemiddelde maximum (rood) en minimum (blauw) weektemperatuur vergeleken met een langjarig gemiddelde dat ik op internet heb gevonden. Dat langjarig gemiddelde is wat lastig want dat hangt erg af van de hoogte waarop je zit en daar zei het internet niets over. Wij wonen op 580m hoogte.

Voor de regen heb ik ook van vorig jaar gegevens.

Grijs is hier het langjarig gemiddelde in liter per vierkante meter per week zwart is 2017 en blauw dit jaar. Is er nu meer of minder gevallen? En ja ook daar heb ik natuurlijk een grafiek voor.

Deze geeft de totaal gevallen regen weer Zoals je ziet zit de blauwe lijn onder de zwarte van vorig jaar en ook onder het langjarig gemiddelde het grijze vlak. Vergeleken met vorig jaar heeft het wel vaker geregend maar het waren veel kleine buien samen met veel wind wat het erg onaangenaam maakte.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact