Weercode geel.

Vanwege het te verwachten slechte weer waren vandaag alle scholen gesloten. Harde windstoten tot 100 km/u en golven van 6 tot 7 m hoog. Nu dat wilden wij wel eens zien dus op naar Tazacorte. Het begon goed. Toen we bij de Baranco de las Angustias kwamen stoomde daar behoorlijk wat water door heen. Nu wonen wij hier 3 jaar en komen hier al zo’n 12 jaar maar dat had ik nog nooit gezien.

In Tazacorte was de boulevard afgesloten en stonden veel mensen de toch wat tegenvallende golven te fotograferen. Het waren wel flinke golven maar zeker geen 7 meter.

Daarna op naar Puerto Naos. Ook daar hoge, maar gezien de verwachtingen, tegenvallende golven.

Toen.we, buiten, op het terras van Las Holas een hamburger zaten te eten zeg ik volgens mij krijgen we regen. Ik zag aan de horizon een wit gordijn op ons af komen. Nu dat klopt binnen een minuut zaten we in een enorme stortbui. Iedereen vluchtte het terras af en probeerde tegelijk af te rekenen. Dat gaf bij de toch best efficiënte serveerster de nodige problemen.

Nadat ook wij we ons naar binnen gewurmd hadden stond er binnen een Palmero van twee meter en die zei steeds: “Dit is tropical.” Hij bedoelde de stortbui maar Tropical is hier ook een biermerk. Ik had een glas met Dorada bier in mijn hand en zei tegen hem: “Nee hoor het is Dorada”. Hij lag in een deuk en ik had er gelijk een vriend bij.

6 thoughts on “Weercode geel.

 1. Het mag dan op La Palma geen al te best weer zijn, in Nederland weten we er ook wel raad mee: morgenvroeg wordt een gevoelstemperatuur van -20 graden voorspeld. …
  Hoogste tijd derhalve om plannen te maken voor een terugkeer naar La Palma!
  Zoals het er nu naar uitziet, komen we eind mei / begin juni weer terug.
  Bestaat er een kans dat we dan de pajero al voor een dag of 7 à 10 kunnen huren?
  Dat zou wel heel erg leuk zijn!!!
  Groetjes van Henk en Cobie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s