Geluk bij een ongeluk.

Begin deze week hard gepiekerd wat nu de beste aanpak is voor afwerken van de binnenkant van ons huurhuis. Van de slaapkamer naar de badkamer werken of andersom. Besluit was om eerst aan de badkamer te beginnen want die kan ik afmaken. Tenminste dat dacht ik want toen ik na het schoonmaken en verven van het plafond, het voegen van de tegels en het witten van de muren aan het monteren van de verticale steunen van het douchescherm begon bleek dat ik kennelijk de verkeerde had. We hebben gekozen voor een douchescherm met een afmeting van 90×90 cm met een afgeronde hoek om wat ruimte te besparen.

Wat was er aan de hand, de afronding (gele pijl) van die hoek van het scherm niet overeen kwam met die van de douchebak, hij stak ongeveer een cm uit.

Dus gisterenmiddag gelijk naar BañoBarato waar Juan Luis dacht dat het eigenlijk niet kon. Maar na een studie van de beschikbare schermen kwam hij er achter dat er van deze doucheschermen kennelijk twee uitvoeringen waren. Een met een ronding met een straal van 50 cm en een met 55 cm. Ik had dus de verkeerde. Hij sloeg om als een blad aan een boom en verzekerde me dat ik een andere kreeg. Alleen …… zijn gehele voorraad was verkeerd en een goede moest van de fabriek (Rosca) op het schiereiland komen. Levertijd één maand. Gelukkig dat ik met de badkamer begonnen ben en niet als laatste.

Vandaag dus maar vrolijk verder met wat wel kon en het resultaat mag er zijn.

Doordat ik de rest nog moet doen verlies ik dus geen tijd met wachten op een douchescherm. In mei komt waarschijnlijk de eerste huurder en dat ga ik nog steeds goed halen. Probleem is wel dat ik ook aan de avocado oogst moet beginnen. Maar eerst moet er gemaaid worden want door alle regen van de afgelopen tijd staat het onkruid erg hoog. Als je nu een avocado afknipt en hij valt op de grond ben je hem gelijk kwijt. Ook dat is nog een week of twee werk.

2 thoughts on “Geluk bij een ongeluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s