Ik wordt al een volleerde inbreker.

Wat dit is? Dit is het verhaal achter deze kromme lineaal.

Vanochtend ben ik vroeg (half zes maar dus eigenlijk half vijf) opgestaan om bij een vriend naar de formule 1 te gaan kijken. Toen ik na me gewassen te hebben de badkamerdeur met klink naar beneden achter me dicht deed (om de deur niet in het slot te trekken maar stil dicht te doen, Ank lag immers nog op bed) trok ik hem toch in het slot! Dat was vreemd want ik had met de klink naar beneden de lip van het slot immers ingetrokken. Ik probeerde de deur weer open te doen en …… ja hoor weer een slot kapot dat was nummer drie van de vier die we er hebben. Ik zag me al weer aan de gang met mijn decoupeerzaag zoals een paar weken geleden. Maar tijdens het kijken naar de F1 liet het me maar niet met rust en ik kreeg een goed idee. Het eindresultaat was de gebogen lineaal waar ik tot mijn eigen verwondering de deur nog mee open kreeg ook.

En dit was wederom de oorzaak:

Door de bovenste pal met het vierkante gat in het bovenstaande opengewerkte slot gaat de deurklink. Aan die pal hoort op de aangegeven plaats een lip te zitten die als je de klink naar beneden beweegt de naastliggende grote pal weer beweegt waardoor de lip van het slot wordt ingetrokken. Moraal verhaal:”Koop nooit een slot van het Spaanse merk MCM want dat is pure rotzooi!”

Maar vanavond hebben wel lekker ge BBQ’t bij Rob en Hazel, lekker buiten in het zonnetje.

One thought on “Ik wordt al een volleerde inbreker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s