Geen zin, geen tijd en saai maar het moet.

Het onkruid moest worden gemaaid. We willen morgen starten met oogsten van de avocado’s en dan wil je niet dat als je er een afknipt dat je hem gelijk kwijt bent. Overdreven? Nu dan kijk meer eens hoe het er uit zag.

Deze foto’s heb ik woensdag gemaakt, je kan nog goed het effect van de calima zien.

En daar sta je dan in het zo hier en daar manshoge onkruid. 4000 m2 maaien een karwei waar je drie dagen mee bezig bent.

Maar het resultaat mag er gaan ook wel weer zijn. Nu drie foto’s op de zelfde plaats als boven maar dan vandaag. Het weer lijkt veel mooier maar de temperatuur was vandaag slechts 19° dat in tegenstelling tot de 26° van de eerste drie calima fotos’s.

Waarom ik het niet uitbesteed nu dat is simpel. Bij elke boom (53 avocado’s, 4 sinaasappel, 4 manderijn en een vijg) staan drie microverstuivers voor de beregening. Die zien er zo uit.

Ik ben namelijk bang dat als ik het uitbesteed dat ik het grootste gedeelte van die verstuivers kan vervangen. Ook ik slaag er in, ondanks alle moeite die ik doe om dat niet te doen, ze de met de zéér snel ronddraaiende nylon draad van de bosmaaier aan gort te slaan. Dus na het maaien repareren.

En nu zit ik, bekaf maar voldaan aan een lekkere Vega Norte Blanco. Dat is trouwen ook een probleem want die is niet meer te krijgen het is op. Dat wordt nog afzien.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Henriette

    Ik wens jullie fijne paasdagen en een beetje rust. Kun jij uberhaupt stil zitten? Zeker nu de wijn op is?! Een ding staat vast: Je hebt eer van je werk hoor. Nu succes met het oogsten. Groetjes aan Ank 🐣🐥🙌

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact