Een bijzondere dag.

Om acht uur zat ik al in de auto om de gisteren geplukte avocado’s naar de handel te brengen 16 zamuras met 22 kg avocado’s en één met 22 kg. citroenen. Toen ik na uitladen vroeg of ik maandag de volgende lading kon brengen kon dat niet. Reden was de Palmeese politie een groot onderzoek aan het doen is naar de recente avocado diefstallen. Ze onderzoeken bij elke fruithandel de herkomst van hun avocado’s. Maandag mag ik bellen wanneer ik mag komen.

Onderweg naar huis werd ik gebeld door Lescano, of ik even langs kon komen. Daar aangekomen kreeg ik te horen:”Hay un problemita”. Ofwel ‘Er is en probleempje’. Dat probleempje was dat ik een tweede vivienda op een te kleine oppervlakte wil hebben. Voor een huis is een minimum grootte van 3000 m2 nodig en voor twee dus 6000 en ik heb 4.300. Maar er was een oplossing. U hebt uw pajero in januari 2015 gekocht en het in twee maanden daarna aangepast naar een vivienda, als die gewijzigde situatie vier jaar een feit is dan kan het wel. Als u in maart 2019 terug komt kan kunnen we dit verzoek wel goedkeuren. Oh ……. gelukkig mag ik intussen de pajero wel verhuren.

Thuis gekomen had Frans alle laatjes van de keuken gemonteerd die we samen in de keuken hebben geplaatst. Toen bleek dat de instructies van Ikea toch niet altijd even duidelijk zijn. We kregen dat pas na veel gepuzzel voor elkaar. Hier Frans.

Maar het resultaat mag er wel zijn.

Terwijl we aan het afronden waren kwam de kraanmonteur om naar de kapotte douchekraan te kijken. Ik gaf hem de kraan die hij monteerde en ………….. hij deed het. Ik wist niet wat me overkwam! Een behoorlijke knoop kwam uit mijn mond en hij: “Wat zegt u?” Nu dat vertaalde ik liever niet. Ik had de geluid dempende rubbertjes niet mogen monteren. Ze stonden echter wel in de montage instructie.

Toen ik daarna met een wit wijntje zat af te koelen. Kreeg Ank een mailtje dat een ex-collega waar ze 10 jaar mee samengewerkt had was overleden en bijna tegelijk kreeg Lilian die hier op bezoek is een mailtje dat haar oom was overleden.

Dus: Carpe Diem!

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Allereest veel sterkte bij het verlies van enkele dierbaren! Ik lees met heel veel plezier jullie blog (ook al omdat we zo goed als zeker in de loop van 2019 naar ‘jullie’ eiland zullen verhuizen en we dankzij jullie blog een beetje in onze eigen toekomst kunnen kijken). Ik vroeg me af of jullie avocadobomen aangekocht hebben en zo ja: is dat een beetje betaalbaar. We gaan zelf ongeveer 4000m2 agrarische aanplanting moeten voorzien en denken daarbij o.a. avocadobomen. Het is dan ook leuk om jullie avocado e.a. avonturen te lezen.

      1. In Todoque (Callejon de morera 10). Als alles goed gaat is de finale overdracht in augustus. We zullen waarschijnlijk wel pas verhuizen als er (bijna) aan de bouw van een viertal bungalows voor de verhuur begonnen wordt. Er zal nog wel wat water naar de zee moeten vloeien voordat het zo ver is (bouwvergunningen en Los Llanos gaan nog niet zo goed samen…)… Alle tips zijn meer dan welkom :).

        1. Ja frustrerend ik weet er alles van. De enigste tip die ik jullie kan geven is dat je zult moeten accepteren dat wat in Nederland normaal is hier niet altijd het zelfde is dus ….. tot 10 tellen en rustig blijven. Sterkte.

          1. Gelukkig wonen we nu in Belgie. Dat is misschien al een beetje zuidelijkere aanpak dan in Nederland. We willen niet alleen verhuizen voor het betere klimaat maar om ook zelf deel uit te maken van ‘mañana’ :). Hopelijk ontmoeten we elkaar eens in de toekomst. Een maand of wat geleden hebben we de boerenmarkt nog bezocht. Veel succes nog met jullie avontuur!!

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact