La huerta, de moestuin.

Ank kan uren doorbrengen in haar moestuin, ze geniet er van.

Er groeit van alles. Aardbeien, uien tomaten, prei, paprika, wortel, sla, courgetten en radijzen. Radijzen, radijsjes toch? Nee radijzen!

Een probleem wat we in Holland niet hebben maar hier wel zijn hagedissen. Die eten van de tomaten en de aardbeien. Ze eten ze niet op nee, een hapje en dan weer een van de volgende. Ook zitten er konijnen en die zijn gek op sla. Tip die we daar voor kregen een maal water aangelengd met azijn er over vernevelen. Werkt als een beer.

4 thoughts on “La huerta, de moestuin.

 1. Hoi Hans en Ank,
  Bij toeval zag ik jullie blog, wat goed om zo mee te kunnen lezen. Wij denken (dromen) zelf ook van een leven op La Palma. Deze blog over moestuin vind ik zeer hoopgevend en roept gelijk ook veel vragen op. Op wat voor ondergond moestuinen jullie? Gewoon wat er is of hebben jullie een laag aarde aangebracht? En hoe bevalt het moestuinen?
  Alvast bedankt!
  Groeten
  Baukje

  Like

  • Beste Baukje.
   Leuk jou reactie te lezen. Onze moestuin is aangelegd direct op de beschikbare aarde. Deze aarde bestaat voornamelijk uit rode klei. Deze rode kleur is waarschijnlijk veroorzaakt door de vulkanische oorsprong van het eiland. Wij doen er verder niets aan dan er zo nu en dan geiten of schapenmest aan toe te voegen. Anky doet er overigens zo goed als alle werk. Ze vindt het fantastisch om als ze gaat koken te zeggen: “Ik ga even een prei en paprika’s uit de tuin halen”.

   Like

 2. Hoi
  Wat leuk dat jullie de stap genomen hebben om op La Palma te gaan wonen!
  We hoorden dit van Robert en Ula toen we pas geleden op La Gomera waren.
  Deze zomer gaan we naar La Palma !
  Groetjes Joop en Nelleke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s