En nu de bomen.

Onze eerste, zeer tevreden, huurders zitten in de pajero die ik vanaf nu Casa Demetria zal noemen. Dus eindelijk heb ik tijd om aan de avocado bomen te werken. Er zijn een viertal bomen die er kennelijk geen zin meer in hebben. Eén er van kennen jullie al het is de ouder van Johan en Dick. In een rijtje van vijf bomen is dat degene die alleen bloemen heeft en geen bladeren.

Die bladeren zijn zeer nodig. Zij zorgen voor het voedsel waardoor de avocado’s groeien. Als ik er niets aan doe hebben we volgend jaar aan deze boom een groot aantal avocado’s met de maat van grote pruimen. Daar heb je dus niets aan.

Mijn persoonlijke begeleider bij de coöperatie Cocampa heeft ook geen idee hoe dit kan. Alle bomen krijgen precies de zelfde behandeling en worden automatisch bevloeid. Persoonlijk wijt ik het aan gebrek aan aandacht. Maanden lang heb ik elke week de groeiperikelen van Johan en Dick gevolgd en nu niets meer dus gebrek aan aandacht moet wel. Na mijn ‘aandacht’ van vandaag ziet hij er nu zo uit.

De takken zijn gewit. Dat is nodig omdat deze takken niet tegen de zon kunnen. Ze zitten altijd in de schaduw en zonder de beschermende schaduw van de bladeren zullen ze verbranden wat weer een desastreus effect heeft op de sapstroom.

Ook deze jongen heeft mijn aandacht gekregen.

Met als gevolg.

Het ziet er een beetje raar uit maar het is voor hun eigen bestwil zullen we maar zeggen.

Tijdens het maaien kwam ik midden in de boomgaard deze oostindische kers tegen. Een opvallend bloemetje zo midden tussen alle bomen.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact