Kwam er een calima, ja die kwam er.

In de vorige blog meldde ik het al, er komt een calima. Gisternacht werd ik tegen tweeën wakker omdat ik het warm had nu dat klopte het was 32°, in ongeveer een half uur was de temperatuur 12° gestegen.

Het kwam die nacht nauwelijks onder de 30° en om een uur of een s’middags was het 39,2°C (zie de rode lijn). En, het bleef lekker warm vannacht is het de hele nacht tussen de dertig en tweeëndertig graden geweest. Sonja, onze oudste noemde het een horror nacht.

Vanochtend kreeg Puntagorda zelfs een “eervolle” vermelding tijden het nieuws. We zouden het warmste plekje van La Palma zijn geweest met temperaturen dik boven de 35°.

Vandaag werd het maar 37,4° C. Hopelijk wordt het morgen wat koeler.

4 thoughts on “Kwam er een calima, ja die kwam er.

  1. Opvallend ook hoe de luchtvochtigheid twee nachten naar 10% duikt. Overdag nog net 20% maar dat zal verdamping uit planten en bomen zijn? Sterkte, want dit is écht wel een beetje anders dan hier 😉

    Like

      • Toen het zo warm was was het dauwpunt laag. Het dauwpunt, een berekende waarde, volgt ongeveer die van de temperatuur. S’ochtends komt hij vaak dicht bij die van de temperatuur. Als dat zo is wordt alles vochtig en loopt het water van de parasol.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s