Dat heb ik weer.

Zo even jullie weer op de hoogte brengen. We hebben weer drie warme dagen van dik boven de dertig graden achter de rug maar de calima is nu weg ik zit buiten op het terras het is negen uur en 22°C, gisteravond was het om deze tijd nog 29°.

Gisteren zijn we naar Los Llanos geweest, ik had een nieuwe zwavelspuitmachine nodig. Met die machine bestrijdt je de “Arañas Cristalinas” een soort heel klein spinnetje dat de bladeren van de avocado’s op eet. Goede bestrijding van die spinnetjes kan je een 100% hogere oogst opleveren. Je begrijpt dat zo’n machine hard nodig is en zijn geld zo terug verdient.

Links de nieuwe Honda en rechts mijn eigenbouw machine. Het oude motortje was een goedkoop dingetje. Die had ik samen met mijn oude duikspullenton op een kruiwagen frame gemonteerd. De pomp lekte meer vloeistof dan er uit de spuit kwam en het carter van de motor lekte olie. Verder was het geheel door de enkele wiel zo onstabiel als de piete. Verscheidene pogingen dit alles te verhelpen lukten niet dus maar een nieuwe gekocht. Dat was nog best lastig, deze vond ik bij de Honda auto en motoren dealer in een hoek. Ik was daar alleen om inlichtingen in te winnen om er achter te komen waar ze Honda spuitmachines verkochten.

Tijdens de test met water bij die Honda dealer vroeg ik hem naar de gebruiksaanwijzing. Tja zei hij, ik heb al gezocht maar ik kan hem niet vinden. Even later keek ik in de tank en wat lag daar in het water …………

Hij wilde wel een nieuwe bestellen maar dat ken ik die komt toch niet dus drogen maar. Echt klagen kan ik ook niet want ik heb een korting van 30% kunnen bedingen omdat het een overjarig model was.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact