Weinig gedaan deze week?

Nou nee, of eigenlijk ja. Voor de website voor Casa Demetria moest ik de benodigde foto’s naar de website bouwer sturen in een formaat van 1024×728 pixels. Dat kan niet op m’n iPad dus moest ik sinds lange tijd weer aan de slag met Photoshop Elements (PSE). Ik dacht dat doe ik even maar ik heb de hele week achter de computer gezeten.

Wat ik ook deed ik kreeg de foto’s niet in PSE. Omdat ik een nieuwe SSD harddrive in m’n Mac had gezet en een nieuwe versie van PSE had moest ik alle foto’s opnieuw importeren. Probleem was dat niet alle folders in PSE verschenen en de foto’s in de folder die wel verschenen kon ik openen, bewerken maar niet opslaan want dan bleek het ineens een ‘missing file’ te zijn. Zie hier:

Dit is wat in PSE verscheen. Waar zijn 2004, 2008, etc???? En waarom staat er achter de naam van mijn harddisk @snap-1311635???

Nu vanmiddag heb ik het eindelijk gevonden, voor al m’n foto bestandsnamen staat IMG-

Als ik die IMG- weghaal worden de foto’s correct gedownload en werkt alles normaal. Dus moet ik voor alle fotonamen dat voorvoegsel weghalen……. voor alle 27.5000 foto’s.

3 thoughts on “Weinig gedaan deze week?

 1. Hallo Hans, ik ken het bestandssysteem van de Mac niet maar het lijkt erop dat je een snapshot (incrementele backup) van je data te pakken hebt en dus eigenlijk op de verkeerde plek aan het werk bent. Ik heb geen idee waarom het hernoemen van bestanden ze ineens beschikbaar maakt; alsof ze dan van de backup weer worden teruggeplaatst op een andere plaats in het bestandssysteem. En er moet toch een manier zijn om het hernoemen van 27.500 foto’s door een script te laten uitvoeren?!?

  Like

  • Ruud het verhaal is nog gecompliceerder dan ik heb beschreven. Eerst vond PSE alleen de bestanden in de backup terwijl alle bestanden keurig bij elkaar waren gezet d.m.v. de verkenner van apple. Ik heb inderdaad wat op en neer geschoven met de bestanden door mijn onhandige werkwijze.
   Uiteraard ga ik zoeken naar een programma om de IMG delen te verwijderen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s