Talón-foto, nu weet ik wat het is.

Voor de verlenging van Ank’s rijbewijs gisteren naar Santa Cruz geweest. Gewapend met het resultaat van haar psicofísica, de geprinte afspraak bevestiging (noodzakelijk!) en een pasfoto van 26x32mm en met de onzekerheid dat we niet zeker wisten wat de Talón-foto was die volgens de internet informatie ook noodzakelijk was.

Op tijd vertrokken, Santa Cruz is 1,5 uur rijden en je weet maar nooit. Nu dat klopte.

fullsizeoutput_28eb

Net na Tijarafe waren ze aan het werk aan de rotswand naast de weg vijfentwintig minuten staan te wachten. We waren dus maar net op tijd in Santa Cruz bij het DGT.

IMG_2221

Dat DGT (gebouw met de drie vlagen) ligt aan de eerste grote rotonde als je Santa Cruz binnen komt. Keurig op tijd waren we aan de beurt en de super vriendelijke beambte legde me uit wat nu die Talón-foto was. Dat blijkt een formuliertje (A5 formaat) te zijn wat je daar krijgt waar je foto op geplakt wordt en je, je handtekening, precies in het vak!, moet zetten. Dat formulier wordt naar Madrid gestuurd waar een machine daar volautomatisch je nieuwe rijbewijs met foto en handtekening van maakt.

Alles was dus in orde. Ank heeft nu een tijdelijk rijbewijs en binnen drie maanden ontvangt ze per post het definitieve.

Op de terugweg voor Tijarafe weer een half uur moeten wachten. Er was inmiddels een groot stuk uit de rotswand verwijderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s