Het volgende project.

Allereerst, Tom, Ton, Jan en Erik, bedankt voor jullie reacties op de eerdere blog van vandaag. Ik geef jullie via jullie reacties nog persoonlijk antwoord.

Het dak van de gastenruimte en de schuur moet worden vervangen.fullsizeoutput_29ba

De twee daken links en rechts voor zijn de oude gebouwen die al op de finca stonden toen we die kochten. Het verschil met het nieuwe dak, rechts boven, is enorm. Niet alleen om te zien maar bij de twee ex landbouw schuurtjes zijn de pannen direct op de dakplanken gelegd. Dat betekent veel stof, bichos en hagedissen die door de kieren komen en naar beneden vallen met alle troep van dien. Bovendien kwam er bij een bepaalde windrichting en regen water naar binnen.

Ook wil ik een raam in de gastenruimte, het voorste deel van het gebouw links voor.fullsizeoutput_29be.jpeg

Op de plaats van de rode rechthoek komt een vast raam. Op de bovenstaande foto kan je tevens zien hoeveel kieren er in het dak (waar de pannen op dat moment al af zijn) zitten.

Met de verkoper van de raamleverancier had ik afgesproken dat dat hij de pannen mocht hebben. Hij was daar zo blij mee dat hij beloofde ze er dan ook zelf vanaf te halen. En, vanmiddag stonden ze daar, vier man sterk.fullsizeoutput_29af

IMG_0037

En na een uurtje of twee stevig doorwerken waren de pannen verwijderd en werd het dak keurig achtergelaten.RNChGJHDSI2kE+4rolnADA.jpg

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Hans weer een leuk project met Rob. Veel plezier met de samenwerking en het eind resultaat.

  2. Tja, dat je blog veel wordt gelezen komt mi door je manier van schrijven. Die is onderhoudend, prettig leesbaar en gaat over alledaagse dingen. In feite raak ik geïnspireerd door alles wat je schrijft. In mijn hoofd ben ik al geëmigreerd en woon ik al in de buurt van Las Tricia’s. Wat een schitterend gebied. Na een week verblijf hier voel ik me reeds thuis. En ik ga nog zoveel moois ontdekken hier de komende 13 dagen. Bedankt voor het elke dag trouw je belevenissen delen met je lezers. Groeten aan Ank en veel plezier op de feestdag hier. Een lezer uit Ruurlo die nu gebied van deze wonderschone natuur.

      1. Dag Ank en Hans,
        Misschien kunnen we in de loop van volgende een kopje thee hij jullie drinken en ons onderhouden over een leven na Nederland. Wij, Yvonne en Jos zouden met plezier ervaringen willen uitwisselen op/bij jullie Casa. We horen graag van jullie.
        Warme groet Yvonne en Jos

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact