Hoe kan dat nu, mijn statistieken gingen door het plafond.

Als je een blog schrijft heb je geen idee voor wie je dat nu eigenlijk doet. Zeker als er niemand reageert dan denk je wel eens waar doe ik het allemaal voor. Om daar toch wat gevoel bij te krijgen verzorgt WordPress statistieken, dan weet je tenminste iets.

Mijn blog trekt tussen de 50 en 80 lezers per dag. Dat betekent zo’n 3 per uur. Deze gegevens kan ik zien in mijn statistieken. Als dat gemiddelde veel hoger is als normaal krijg ik een bericht dat mijn statistieken door het plafond gaan. Zo ook zojuist.

Er keken meer dan 100 mensen in een uur! Hoe kan dat nu en waar komen die vandaan ?????

Waar ze vandaan komen kan ik ook zien.

Er kijken mensen uit de hele wereld. Meestal weet ik niet wie dat zijn. Soms echter wel, de lezer uit Australië b.v. is Jan. Dat weet ik omdat Jan een trouwe lezer is en al verschijnende malen heeft gereageerd. Hoi Jan!

Maar die pieken? De twee die je in de eerste foto ziet zijn Nederlanders. Maar het is ook voorgekomen dat het Belgen of (Nederlandse?) Spanjaarden waren.

Blijf ik met de vraag zitten:”Hoe kan dat nu?”.

8 thoughts on “Hoe kan dat nu, mijn statistieken gingen door het plafond.

 1. Heee, ik heb ook verschillende malen gereageerd 🙂 en kijk elke dag ! (sorry Jan).
  Grapje, heel leuk om over jullie belevenissen te lezen heb alleen niet altijd tijd en fut om te reageren..
  Maarja, ik ben ook nog geen pensionado 🙂

  Like

 2. Hoi Hans en Ank,

  Ik ben Ton en woon een deel van het jaar in Andalusië en lees al je blogberichten. En ja, het is leuk als mensen eens een bericht achterlaten zeker als ze je blog ook nog eens waarderen. Bij deze. In de statistieken van mijn blog zijn diezelfde pieken te zien soms wel wel honderd binnen een kwartier en meestal uit Rusland of de Ukraine. Soms elke 20 minuten 80 en dat houdt dan een paar weken aan.( wel krijg ik dan via Blogger bericht om advertenties te laten plaatsen omdat er zoveel kijker op mijn blog zijn) Ik zie dan geen ‘gelezen blogberichten’ maar slechts het aantal hits. Wel kan ik de naam van de verwijzingssite of sitenaam zien en dat is dan meestal een verkoop site van rotzooi zoals Viagra.

  Met groeten Ton

  Ps. Jan en ik mailen inmiddels regelmatig.

  Like

  • Bedankt voor je reactie Ton. Ook voor je tips trouwens, klinkt logisch ik houd het in de gaten.
   Je zit overigens midden in de Siera Nevada Jan is het daar s’winters niet Koud? Wij zijn eens in het voorjaar naar Langaron (onder Granada) gegaan. Tsjonge wat was het daar koud.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s