Niet alles gaat goed.

Doorgaans schrijf ik over dingen die goed gaan. Ik moet zeggen dat we redelijk tevreden zijn maar niet alles gaat goed. Daar volgen nu een paar voorbeelden van.

Vanochtend heb ik de Durasnos geoogst. Dat moest wel want er lagen er veel op de grond. Durasnos zijn een soort kleine perziken. Hier de oogst.

En waarom ze gelijk naar de composthoop gaan?

Ze zitten vol wormen. Een goede kennis vertelde dat je netten over de bomen moet hangen. Misschien dat ik dat nog eens doe in de toekomst.

In het midden van alle avocado bomen staat een enorme citroënboom.

Die citroenen worden erg groot zo’n 12 cm en het zijn er veel! Regelmatig raap ik de afgevallen citroenen op.

Waarom ik ze niet verkoop maar ze naar de composthoop gaan? Die lastige huisvrouwen willen citroenen van ca. 6 cm de mijne willen ze niet, ze zijn te groot.

Verder hebben we nog peren. Het zijn wel kleintjes maar het zijn er veel.

Mooie peertjes?

Niet dus.

Verder heb ik van de week de ‘vallendesterrenregen’ geprobeerd te fotograferen. Tot 110 vallende sterren per uur zouden er kunnen voorkomen. En zeg nu zelf waar kan je beter zijn dan in La Palma om vallende sterren te zien? Resultaat:

Noppes, geen vallende ster gezien.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Tsja, gedeelde smart is halve smart. Ik denk dat ik volgend jaar een paar takken uitzoek die vol kleine vruchten hangen, en dat ik die dan inpak in een stuk net. De insecten kunnen dan niet bij de vruchten en de vruchten vallen niet voortijds op de grond. Eens kijken hoe dat in de praktijk uitpakt… En ik heb trouwens ook geen enkele perseïd gezien, schande!

  2. Als ik dat zo zie kun je van al dat fruit dus niet spontaan een smakelijke hap nemen maar is het aan te raden deze eerst even door te snijden. Wel jammer… als je er iets mee wilt zul je dus bestrijdingsmiddelen moeten gebruiken???
    De sterrenhemel op La Palma kan ik me nog heel goed herinneren.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact